ANBI Status

De bescherming en het welzijn van dieren is een zaak die ons allemaal aangaat. De Stichting Dierenambulance Westland is een organisatie die zich met hart en ziel inzet voor de zorg en het welzijn van dieren. Maar wist u dat deze stichting ook geregistreerd staat als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) bij de Belastingdienst? Dit betekent dat ze voldoen aan bepaalde voorwaarden en dat uw giften aan deze stichting fiscaal aftrekbaar zijn. Laten we eens nader bekijken wat dit inhoudt.

Wat is een ANBI?

Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Dit zijn doorgaans stichtingen en verenigingen die zich inzetten voor het algemeen belang. De Belastingdienst kan een instelling alleen aanmerken als een ANBI als de instelling aan bepaalde voorwaarden voldoet. Een van deze voorwaarden is dat de instelling zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen belang.

Wat zijn de voordelen van een ANBI-status?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het hebben van een ANBI-status. Een daarvan is dat de instelling vrijgesteld is van erfbelasting en schenkbelasting. Dit betekent dat de instelling alles wat zij als gift of erfenis ontvangt volledig kan inzetten voor het algemeen belang. Bovendien zijn giften aan een ANBI fiscaal aftrekbaar. Dit betekent dat u de gift kan aftrekken van uw belastbaar inkomen, waardoor u minder belasting hoeft te betalen.

De ANBI-status van Stichting Dierenambulance Westland

Stichting Dierenambulance Westland staat bekend bij de Belastingdienst met een ANBI (zoek op Dierenambulance Westland met als vestigingsplaats ‘s-Gravenzande) geregistreerd als een ANBI met RSIN nummer 855387397. Dit betekent dat de stichting aan de gestelde voorwaarden voldoet en dat uw giften aan deze stichting fiscaal aftrekbaar zijn. Op de website van de belastingdienst kunt u de voorwaarden vinden.

Als u de activiteiten van Stichting Dierenambulance Westland wilt ondersteunen, kunt u een gift doen. Uw gift kan een eenmalige donatie zijn, maar u kunt ook kiezen voor een periodieke gift. Beide soorten giften zijn fiscaal aftrekbaar, wat betekent dat u minder belasting hoeft te betalen. Door te doneren aan Stichting Dierenambulance Westland, draagt u bij aan de zorg en het welzijn van dieren en ondersteunt u een organisatie die zich inzet voor het algemeen belang.

STICHTING DIERENAMBULANCE WESTLAND

‘S-GRAVENZANDE | RSIN: 855387397

RSS
Facebook