Vele houden er van om een binnen kat te hebben maar het kan wel eens gebeuren door een open deur of raam dat ze buiten belanden en dan is dit bovenstaande en onderstaande erg belangrijk. Maar er zijn ook mensen die vinden dat hun dier lekker buiten zich mag vermaken en dat is beide prima.

Maar helaas gebeurt het nog al te vaak dat wij als dierenambulance een melding krijgen van een diertje wat hulp nodig heeft en dan willen wij graag dat de eigenaar in kennis wordt gesteld om te laten weten hoe het met het beestje is.

Dit is dus een oproep aan alle eigenaar van een lieve poezel (of hond), zorg dat het diertje ge-chipt is dat je het diertje ook registreert. Vraag bij het chippen of dat ze dit voor je gedaan hebben, soms wordt de chip gezet maar nog niet geregistreerd dit moet je dan zelf doen.

Je kunt je chip onder andere registreren bij petbase, NDG, Petlook, Virbac, Chipjedier en nog een aantal andere. Meestal als het diertje gechipt is kun je dit vinden in het vaccinatieboekje daar staat het chipnummer, dit nummer kun je dan invoeren onder andere bij chipnummer.nl en hier wordt dan gezocht of het diertje ergens geregistreerd is waarna je de gegevens kan aanpassen bij het bedrijf achter de chip.

Zorg ook altijd dat als je verhuist en je diertje verhuist mee dat je ook je huisdier het nieuwe adres geeft want zo weten wij en andere instanties die chips uitlezen waar het beestje thuishoort. Ook bij het veranderen van je eigen telefoonnummer geef dit door op de chip !

Zo zijn wij van de dierenambulance blij dat we u diertje kunnen helpen en het diertje is blij dat u de goede gegevens op de chip heeft staan en het diertje weer naar u terug kan.

error: Content is protected !!