Huisdier gevonden of vermist


Lees hier wat u kunt doen

Huisdier gevonden?

Je wilt het beste voor het dier doen, maar je weet misschien niet precies hoe. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat het gevonden huisdier de juiste zorg krijgt en hopelijk wordt herenigd met zijn eigenaar.

Hulp zoeken
Als het dier gewond of ziek is, neem direct telefonisch contact op met de dierenambulance. Het nummer is 0900-4035009. Doe geen meldingen via Facebook, Messenger, Instagram of via andere mediakanalen van de dierenambulance maar neem telefonisch contact op. Dit zorgt voor de snelste en meest directe hulp voor het dier.

De Eigenaar Vinden
Als het dier er goed verzorgd uitziet, informeer dan in de buurt of via social media of iemand zijn/haar huisdier mist. Kunt u de eigenaar niet vinden, neem dan contact op met Amivedi. Zie voor uitleg over deze stichting onder “huisdier vermist”.

Chip Controleren
U kunt ons bellen om de chip te laten checken maar u kunt ook bij een dierenarts naar binnenlopen om te laten checken of het gevonden huisdier gechipt is. Als het huisdier niet gechipt is, dan kunt u contact de dierenambulance opnemen, hou het huisdier binnen, dan komen wij het huisdier ophalen.

Wat gebeurt er bij het asiel?
De dierenambulance brengt het dier dan naar het asiel waar het kan wachten op de komst van de eigenaar. Meld de eigenaar zich niet na veertien dagen dan heeft het asiel het wettelijke recht om het huisdier te herplaatsen. Dit is om ervoor te zorgen dat het dier de kans krijgt om een liefdevol thuis te vinden, zelfs als de oorspronkelijke eigenaar niet kan worden gevonden.

Het vinden van een huisdier kan een beproeving zijn, maar door de juiste stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat het dier de best mogelijke zorg krijgt. Het belangrijkste is om meteen actie te ondernemen en de juiste autoriteiten te informeren, zodat het dier snel kan worden herenigd met zijn eigenaar of een nieuw thuis kan vinden.

Huisdier vermist

Het is een van de ergste nachtmerries van elke huisdiereigenaar – u komt thuis en uw geliefde huisdier is nergens te vinden. Het kan een zeer stressvolle en beangstigende tijd zijn, maar er zijn stappen die u kunt nemen om uw vermiste huisdier te vinden en veilig thuis te brengen. Hier zijn enkele van de belangrijkste acties die u kunt ondernemen.

Direct als vermist opgeven
Een van de eerste dingen die u moet doen als uw huisdier vermist is, is dit officieel melden. U kunt dit doen op onze website waar we een speciale pagina hebben voor het melden van vermiste dieren. Door uw huisdier hier te registreren, hebben we direct uw gegevens bij de hand mochten wij uw huisdier aantreffen. Dit kan het proces van het herenigen van u en uw huisdier aanzienlijk versnellen.

Controleer het chipnummer
Als uw huisdier gechipt is, is het belangrijk om het chipnummer van uw huisdier te controleren op chipnummer.nl Het chipnummer bestaat uit 15 cijfers en vindt u in het paspoortje van uw huisdier. Controleer of uw gegevens nog kloppen, en als de gegevens onjuist zijn, pas ze dan direct aan. Het is cruciaal dat deze informatie up-to-date is, omdat het de kans vergroot dat uw huisdier snel wordt teruggevonden.

Stichting Amivedi - Vermist en gevonden huisdier

Neem contact op met Amivedi
Amivedi is een landelijke registratiedienst voor vermiste en gevonden huisdieren. Hun doel is om deze dieren zo spoedig mogelijk met hun eigenaar te herenigen. Neem dus ook direct contact op met Amivedi als uw huisdier vermist is.

Informeer uw buurt
Het is ook belangrijk om zoveel mogelijk mensen in uw buurt te laten weten dat uw huisdier vermist is. Op de site van Amivedi kunt u flyers maken met een beschrijving van het signalement van het dier (foto) en uw telefoonnummer. Deze kunt u in uw buurt verspreiden. Als u pas verhuisd bent en uw huisdier is vermist, neem dan ook contact op met de nieuwe bewoners van uw vorige huis of uw vorige buren. Zij kunnen mogelijk informatie hebben over de mogelijke verblijfplaats van uw huisdier.

De opbrengst van betaalde diensten en donaties komt ten goede aan de activiteiten van de dierenambulance.,
namelijk het helpen van dieren in nood.

Vrijwilliger worden klik hier

De opbrengst van betaalde diensten en donaties komt ten goede aan de activiteiten van de dierenambulance.

De dierenambulance doet meer dan je denkt!

Chip je kat

Of uw kat nu een avonturier is die graag buiten rondzwerft, of een binnenkat die nooit ver van huis gaat, chippen is een slimme beslissing. Het geeft u gemoedsrust en zorgt ervoor dat u altijd verbonden blijft met uw geliefde huisdier. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over onze chip- en registratiedienst.

Voor meer informatie over onze tarieven, klik hier

Vermiste huisdieren

Als je huisdier vermist is, is dat een van de meest stressvolle situaties waar je als huisdiereigenaar mee te maken kunt krijgen. Je voelt je machteloos en je maakt je zorgen over waar je geliefde dier zou kunnen zijn en of het veilig is. Gelukkig zijn er in Nederland verschillende organisaties en online platforms waar je terecht kunt als je huisdier vermist is. Een van de platforms die je kunt gebruiken is
Vermist en Gemist.

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Stichting Dierenambulance Westland is niet zomaar een organisatie. Het is een stichting met een speciale status. Het is door de Belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat de stichting voldoet aan strenge voorwaarden en normen om deze status te behouden. Het RSIN nummer van de stichting is 855387397.

Doneren klik hier

Vervoer naar dierenarts

We halen u en uw huisdier op van huis en kunnen assisteren bij het klaarmaken van uw dier voor het transport. Vervolgens rijden we naar de dierenkliniek van uw keuze. Na de afspraak brengen we u en uw dier weer naar huis. We begrijpen dat dit een stressvolle tijd kan zijn voor zowel u als uw huisdier, dus we doen er alles aan om het zo comfortabel mogelijk te maken.


Maak een afspraak 0900-4035009

Voor meer informatie over onze tarieven, klik hier

Overleden huisdier

Voor het vervoer van je overleden huisdier kun je gebruik maken van de diensten van de dierenambulance. De dierenambulance is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar en biedt een professionele en liefdevolle manier van vervoer voor je overleden huisdier.

Je kunt de dierenambulance bereiken door te bellen naar 0900 – 4035009 en een afspraak te maken voor het vervoer

Voor meer informatie over onze tarieven, klik hier

Verhuur

We begrijpen dat er momenten zijn waarop u een veilige en comfortabele manier nodig heeft om uw huisdier te vervoeren. Daarom bieden wij diverse transportmandjes te huur aan. De transportmandjes zijn ontworpen om huisdieren veilig en comfortabel te vervoeren, en zijn ideaal voor reizen naar de dierenarts of voor lange autoritten.

Voor meer informatie over onze tarieven, klik hier

RSS
Facebook