Duiven


Vrijwilliger worden meld je aan!

Wanneer schakel je de dierenambulance in

Duiven broeden het hele jaar door, dus ook buiten de lente kun je jonge duiven vinden. Vind je een nest op je balkon, dan ben je wettelijk verplicht het nest niet te verstoren. Ruim na het uitvliegen van de jongen je balkon op, zodat er geen beschutte plekjes zijn waar de duiven kunnen nestelen. Wat te doen als je een (gewonde) duif vindt? Zet de duif in een doosje, of onder een krat en neem hem mee naar huis. Hiermee voorkom dat de duif alsnog verdwijnt en is hij veilig voor eventuele aanvallen van andere vogels of katten. Bel Dierenambulance Westland 0900 – 4035009 . Ook kunt u het dier zelf wegbrengen
Hieronder vindt je alle informatie tevens een kaart met de opvangcentra die bij ons bekend zijn.

  • Alle duivensoorten zijn slordige nestbouwers, dat geldt voor stadsduiven, tortelduiven en houtduiven. Daardoor kan een nest vallen of een jong eruit vallen. Bel Dierenambulance om het diertje naar de opvang te laten brengen
  • Is het jong nog (half) kaal, plaats er dan een kruikje bij (gemaakt van een drinkflesje gevuld met warm water en gewikkeld in een thee- of handdoek). Geef geen eten of drinken.
  • Als een duif gepakt is door een kat, hond, roofvogel ect.
  • De duif lusteloos is en niet wil wegvliegen

De opbrengst van betaalde diensten en donaties komt ten goede aan de activiteiten van de dierenambulance.,
namelijk het helpen van dieren in nood.

De dierenambulance doet meer dan je denkt!

Vervoer naar dierenarts

Indien u met uw huisdier naar de dierenarts moet en u heeft geen vervoer, dan kunnen wij het vervoer voor u verzorgen. Wij halen u met uw huisdier op van huis, kunnen assisteren bij het transport klaar maken van uw dier, wij rijden naar de dierenkliniek van uw keuze en brengen u en uw dier daarna weer naar huis.

Bekijk hier het tarief voor het vervoer

Bel voor het maken van een afspraak
0900 – 4035009

Overleden huisdier

Er komt een moment dat u afscheid moet nemen van uw huisdier. U heeft uw huisdier een mooi leven bezorgd en andersom heeft uw huisdier u liefde, gezelschap en zoveel meer gegeven. Daar hoort een afscheid bij, welke manier u ook kiest, onze medewerkers zullen uw wens en uw overleden huisdier met respect behandelen.

U kunt gebruik maken van vervoer voor uw overleden huisdier, bel voor het maken van een afspraak 0900 – 4035009 naar dierenbegraafplaats of dierencrematorium van uw keuze door de dierenambulance.

Bekijk hier het tarief voor het vervoer

Verhuur

U kunt bij onze dierenambulance, diverse transportmandjes huren. Hiervoor betaald u wel borg. Mandje niet kapot en weer schoon ingeleverd dan krijgt u uw borg minus de verhuurkosten weer terug.

Ook is het mogelijk om een vangkooi te huren indien uw kat zich niet zo makkelijk laat pakken.
Vangkooi plaatsen mag alleen op eigen terrein.

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

De Stichting staat bij de Belastingdienst (zoek op Dierenambulance Westland met als vestigingsplaats ‘s-Gravenzande) geregistreerd als een ANBI met RSIN nummer 855387397 Hiervoor moet de stichting aan allerlei voorwaarden voldoen. Gewone of periodieke giften aan een ANBI zijn fiscaal aftrekbaar. Op de website van de belastingdienst kunt u de voorwaarden vinden.

Vermiste huisdieren

U kunt u vermiste huisdier hier kosteloos opgeven. Uw vermiste huisdier komt op onze eigen website te staan. Ook hebben wij een eigen Facebook groep voor vermiste en gevonden dieren waarop we uw vermiste dier plaatsen.

Neem ook contact op met Stichting Amivedi. Dit is een landelijke registratiedienst voor vermiste en gevonden huisdieren.

Chip je kat

U kunt uw kat(ten) laten chippen en direct registreren door onze gecertificeerde en geregistreerde chippers. Dit raden wij aan voor alle katten.

Informeer bij ons naar de mogelijkheden. Wij hebben een eigen (mobiel) chipteam die ook bij u aan huis komt om uw kat te chippen en direct te registreren.

Bekijk hier het tarief voor het chippen

RSS
Facebook