Beleidsplan 2022-2026
Jaarverslag 2022

Over ons

Elke rit is bijzonder, elk dier heeft zijn verhaal​

Wanneer het aankomt op de zorg en bescherming van dieren in nood, speelt Stichting Dierenambulance Westland een cruciale rol. Dit is een organisatie die niet alleen in het Westland, maar ook in de omliggende gebieden werkt om dieren in nood te helpen. Maar wat doen ze precies? Laten we dat eens nader bekijken.

Samenwerking met andere dierenambulances
Stichting Dierenambulance Westland werkt niet in isolatie. In feite werken ze in voorkomende gevallen samen met omliggende dierenambulances. Dit betekent dat als er een noodgeval is dat hun capaciteiten of geografisch bereik overstijgt, ze kunnen rekenen op de hulp van andere dierenambulances in de regio. Deze samenwerking zorgt ervoor dat geen enkel dier in nood onbeantwoord blijft, ongeacht de omvang of complexiteit van de situatie.

Relaties met andere diergerelateerde instellingen
Naast hun werk met andere dierenambulances, onderhoudt Stichting Dierenambulance Westland ook goede contacten met alle andere dierenartsen, asielen en overige opvangcentra die actief zijn in hun werkgebied. Dit betekent dat ze een omvangrijk netwerk hebben van professionals en organisaties die ook begaan zijn met het welzijn van dieren. Deze relaties zijn van onschatbare waarde, omdat ze Stichting Dierenambulance Westland in staat stellen om dieren te helpen op een manier die verder gaat dan hun onmiddellijke capaciteiten.

Samenwerking met ondersteunende diensten
Ten slotte heeft Stichting Dierenambulance Westland ook sterke banden met ondersteunende diensten, zoals de Dierenpolitie, Politie, Brandweer, Rijks en Provinciale Waterstaat. Deze banden stellen hen in staat om snel en effectief te reageren op noodgevallen, en om de nodige ondersteuning te bieden in situaties die buiten hun directe bevoegdheid vallen. Of het nu gaat om een dier in nood helpen dat betrokken is bij een verkeersongeval, of om het redden van dieren uit een brandend gebouw, deze relaties zijn cruciaal voor het werk dat ze doen.

In conclusie, Stichting DierenambulanceWestland is een organisatie die onmisbaar is in onze gemeenschap. Door hun inzet, hun samenwerkingsverbanden en hun toewijding aan dierenwelzijn, zijn ze in staat om een verschil te maken voor dieren in nood. Laten we hun werk erkennen en waarderen, en ze steunen in hun voortdurende inspanningen om dieren in nood te helpen.

De opbrengst van betaalde diensten en donaties komt ten goede aan de activiteiten van de dierenambulance.,
namelijk het helpen van dieren in nood.

De dierenambulance doet meer dan je denkt!

Vervoer naar dierenarts

Indien u met uw huisdier naar de dierenarts moet en u heeft geen vervoer, dan kunnen wij het vervoer voor u verzorgen. Wij halen u met uw huisdier op van huis, kunnen assisteren bij het transport klaar maken van uw dier, wij rijden naar de dierenkliniek van uw keuze en brengen u en uw dier daarna weer naar huis.

Bekijk hier het tarief voor het vervoer

Bel voor het maken van een afspraak
0900 – 4035009

Overleden huisdier

Er komt een moment dat u afscheid moet nemen van uw huisdier. U heeft uw huisdier een mooi leven bezorgd en andersom heeft uw huisdier u liefde, gezelschap en zoveel meer gegeven. Daar hoort een afscheid bij, welke manier u ook kiest, onze medewerkers zullen uw wens en uw overleden huisdier met respect behandelen.

U kunt gebruik maken van vervoer voor uw overleden huisdier, bel voor het maken van een afspraak 0900 – 4035009 naar dierenbegraafplaats of dierencrematorium van uw keuze door de dierenambulance.

Bekijk hier het tarief voor het vervoer

Verhuur

U kunt bij onze dierenambulance, diverse transportmandjes huren. Hiervoor betaald u wel borg. Mandje niet kapot en weer schoon ingeleverd dan krijgt u uw borg minus de verhuurkosten weer terug.

Ook is het mogelijk om een vangkooi te huren indien uw kat zich niet zo makkelijk laat pakken.
Vangkooi plaatsen mag alleen op eigen terrein.

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

De Stichting staat bij de Belastingdienst (zoek op Dierenambulance Westland met als vestigingsplaats ‘s-Gravenzande) geregistreerd als een ANBI met RSIN nummer 855387397 Hiervoor moet de stichting aan allerlei voorwaarden voldoen. Gewone of periodieke giften aan een ANBI zijn fiscaal aftrekbaar. Op de website van de belastingdienst kunt u de voorwaarden vinden.

Vermiste huisdieren

U kunt u vermiste huisdier hier kosteloos opgeven. Uw vermiste huisdier komt op onze eigen website te staan. Ook hebben wij een eigen Facebook groep voor vermiste en gevonden dieren waarop we uw vermiste dier plaatsen.

Neem ook contact op met Stichting Amivedi. Dit is een landelijke registratiedienst voor vermiste en gevonden huisdieren.

Chip je kat

U kunt uw kat(ten) laten chippen en direct registreren door onze gecertificeerde en geregistreerde chippers. Dit raden wij aan voor alle katten.

Informeer bij ons naar de mogelijkheden. Wij hebben een eigen (mobiel) chipteam die ook bij u aan huis komt om uw kat te chippen en direct te registreren.

Bekijk hier het tarief voor het chippen

RSS
Facebook