Help, Stichting Dierenambulance Westland, ook in de toekomst,

Het is, terwijl je nog vol in het leven staat, wellicht lastig om na te denken over die tijd wanneer je er niet meer bent. En toch is het verstandig om dit wel te doen.

Wat moet er gebeuren met jouw bezittingen, jouw geld, jouw huisdieren? Door het opmaken van een testament (met behulp van een notaris) kun je vastleggen wat jouw wensen zijn, aan wie je jouw erfenis nalaat en op welke manier dat moet gebeuren.

Vaak zijn eigen familieleden de eerste begunstigden, maar je kunt natuurlijk ook een deel nalaten aan een goed doel zoals Stichting Dierenambulance Westland. Stichting Dierenambulance Westland is als ANBI (Algemeen But Beoogde Instelling) aangemerkt waardoor jouw erfenis volledig te goede komt aan de dieren en er geen erfbelasting betaald hoeft te worden.

Waarom nalaten aan Stichting Dierenambulance Westland,

Stichting Dierenambulance Westland is de regionale onafhankelijke dierennoodhulp binnen de regio Westland.

Dieren die verwaarloosd worden, zwerven of ernstig gewond zijn geraakt. Slachtoffers van vogelgriep, vishaken of aangereden in het verkeer. Dieren waar de baas niet meer voor kan zorgen, vaak door verdrietige omstandigheden. Al deze ernstig gewonde en hulpbehoevende dieren krijgen noodhulp van onze eigen dierenambulance, en de juiste verzorging en opvang.

Zelfs tropische vogels worden liefdevol en met persoonlijk aandacht opgevangen. Wilde Vogels of wilde dieren in nood worden vervoerd naar gespecialiseerde opvang.

Naast het helpen van dieren zijn we ook sociaal-maatschappelijk van betekenis. Zo helpen we mensen met beperkt financiële middelen met het chippen van hun huisdier of bieden we dierenvoedselpakketten aan. We hebben leer-werkstages voor jongeren en vinden veel mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een veilige werk- en ervaringsplek.

Als zelfstandige stichting zijn wij voor het voortbestaan van onze stichting vrijwel volledig afhankelijk van giften en donaties. Uw nalatenschap zal zeker bijdragen aan het voortbestaan van ons werk om alle dieren in nood binnen regio Westland te helpen.

Manieren van Nalaten

Hoe en op welke manier er nagelaten wordt aan een goed doel is heel persoonlijk. De één kiest ervoor om alles na te laten aan Stichting Dierenambulance Westland, de ander stelt liever een deel van de erfenis of juist een specifiek waardevol voorwerp ter beschikking.

Er bestaan drie manieren van nalaten:

  1. Je laat (een deel van) jouw geld, jouw huis of waardevolle spullen na aan Stichting Dierenambulance Westland. Dat heet een legaat.
  2. Je benoemt Stichting Dierendierenambulance Westland als mede-erfgenaam. Stichting Dierenambulance Westland deelt de erfenis met jouw andere erfgenamen. Ook de schulden.
  3. U benoemt Stichting Dierenambulance Westland als enige erfgenaam. De hele erfenis, inclusief de schulden, gaat dan naar Stichting Dierenambulance Westland. Let op: als je een partner en/of kinderen heeft, dan moet je die eerst onterven. Houd er rekening mee dat zowel jouw partner als kinderen ook rechten hebben als zij onterfd zijn.

Beneficiaire aanvaarding

Een nalatenschap bestaat meestal uit bezittingen en schulden. Stichting Dierenambulance Westland is als goed doel verplicht om een nalatenschap beneficiaire te aanvaarden. Dat houdt in dat Stichting Dierenambulance Westland nooit aansprakelijk gesteld kan worden, mochten schulden in een nalatenschap hoger zijn dan de baten. Dit geldt voor alle manieren van nalaten.

Onze gegevens voor een periodieke schenking

Stichting Dierenambulance Westland
Nobelstraat 15 BU11
2693 BC ’s Gravenzande

Website;     www.dierenambulancewestland.nl
Emailadres; info@dierenambulancewestland.nl
Telefoon;     0622432948

Ingeschreven bij de kamer van koophandel; 63757486

ANBI; STICHTING DIERENAMBULANCE WESTLAND ‘S-GRAVENZANDE | RSIN: 855387397
Aangemerkt door de belastingdienst;  Algemeen nut beogende instelling.

error

Deel deze site zoveel mogelijk

× Stel uw vraag