Ziet u een postduif, dan is het niet nodig om dit direct aan ons te melden. Wacht af of hij er de volgende dag er nog zit of terugkomt. Wanneer u de duif niet vast heeft zitten, is het lastig om hierbij actie te ondernemen. Wanneer u de duif heeft gevangen kan het ringnummer worden afgelezen wat op de ring vermeld is. Op een Nederlandse ring is de landcode NL vermeld met daarachter een jaartal met nog 7 cijfers (bijv. NL 2023-1234567) aan de hand van dit nummer kan de eigenaar worden achterhaald. Gebruik de knop hieronder.

Verzorgen of vangen van de postduif

Om de duif wat aan te laten sterken, kunt u water en voer geven (bijv. Ongekookte rijst). Vaak vliegt een duif, na wat rust, weer terug naar zijn eigen hok. Als de duif na één of twee dagen nog op zijn plaats blijft, probeer hem dan te vangen. Tip: werp een doek over de duif heen of zet er een wasmand overheen. U kunt de duif dan makkelijk oppakken en het jaartal en ringnummer aflezen.

Neem contact op met de eigenaar en maak afspraken over het ophalen van de duif. Zet de duif vervolgens in een doosje of hokje, zodat de eigenaar de gelegenheid heeft om de duif op te halen.

De duif moet in ieder geval wel fit zijn. Een duif die stil blijft zitten of zich bol maakt, of gewond is, voelt zich niet fijn.  Is de postduif ziek of gewond bel dan 0900-4035009

error

Deel deze site zoveel mogelijk

× Stel uw vraag