Werken met dieren kan een van de meest lonende ervaringen zijn die iemand kan hebben. Bij onze organisatie werken de chauffeur en dierenhulpverlener samen op onze dierenambulance om deze lonende ervaring mogelijk te maken. Hier is wat meer informatie over de rollen die we hebben en wat ze inhouden.

De Rol van de Chauffeur
Als chauffeur op onze dierenambulance, rijd je vanuit ons gebouw door heel Delft en het Westland. Je belangrijkste taak is het ophalen van zieke en gewonde dieren, soms ook overleden dieren. Indien nodig verleen je eerste hulp voordat de dieren naar een opvanglocatie worden vervoerd. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het online invoeren van de ritinformatie op een tablet.

Deze rol vereist stressbestendigheid, een sterk gevoel van verantwoordelijkheid, en een liefde voor dieren. Je moet ook goede communicatieve vaardigheden hebben en de Nederlandse taal goed beheersen, aangezien je te maken krijgt met huisdiereigenaren, omstanders, dierenartsen en andere hulpdiensten. Een rijbewijs B is een must, en je moet minimaal 5 uur per week (of 20 uur per maand) beschikbaar zijn, in overleg in te vullen.

De Rol van de Dierenhulpverlener
Net als de chauffeur, rijd je als dierenhulpverlener vanuit ons gebouw in Den Haag door heel Delft en het Westland. Jouw taak is ook het ophalen van zieke en gewonde dieren en, indien nodig, het verlenen van eerste hulp voordat de dieren naar een opvanglocatie of dierenarts worden vervoerd. Je bent ook verantwoordelijk voor het online invoeren van de ritinformatie op een tablet.

Net als de chauffeur, moet je stressbestendig zijn, een sterk verantwoordelijkheidsgevoel hebben, een liefde voor dieren hebben en goede communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse taal hebben. Een rijbewijs B is niet verplicht voor een dierenhulpverlener. Je moet ook minimaal 5 uur per week (of 20 uur per maand) beschikbaar zijn, in overleg in te vullen)

Training en Ondersteuning
Ongeacht de rol waarvoor je kiest, wordt je door ons ingewerkt en kun je gratis cursussen volgen. We bieden ook diergerelateerde lezingen voor onze vrijwilligers.

Werkuren
Het is belangrijk op te merken dat de werktijden kunnen variëren. De ochtenddienst begint om 8.00 uur en eindigt om 13.00 uur. Maar als er vlak voor 13.00 uur nog een rit komt, kan de eindtijd van de dienst al gauw uitlopen. De avonddienst begint om 18.00 uur en eindigt om 23.00 uur. Ook hier kan het gebeuren dat je laat op de avond nog een rit krijgt en je dus later dan thuis bent.

Als je iets wilt doen voor de dieren en graag werkt in een enthousiast en betrokken team, dan zijn we op zoek naar jou!
Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe je kunt helpen.

Meld je hier aan als vrijwilliger

Voornamen
Roepnaam
Tussenvoegels
Achternaam
Geslacht


Adres + huisnummer
Postcode
Woonplaats
Geboortedatum
Telefoon
E-mail
Ik solliciteer naar de volgende functie


Motivatie
Het formulier is met succes verzonden!
Er waren wat fouten bij het verzenden van het formulier. Controleer nogmaals alle formuliervelden.
RSS
Facebook