Uilen

Wanneer schakel je de dierenambulance in

Uilen broeden kunnen ook in stadsparken of recreatiegebieden broeden en soms in zelfs uw (binnen)tuin. Bosuilen broeden in boomholten. Maar ransuilen, herkenbaar aan de oorpluimpjes. maken vaak gebruik van een oud ekster- of kraaiennest, en nestelen soms ook op de grond. Uilskuikens zijn heel anders dan gewone jonge vogels. Ze blijven lang op het nest – minimaal drie weken – maar als ze het nest verlaten zijn ze nog pluizig en onzelfstandig. Ze vallen met regelmaat uit het nest, maar dit is normaal voor de bos- en ransuil. Uilskuikens worden in deze periode van hun leven ‘takkelingen’ genoemd omdat zij bij het verlaten van het nest of gevallen zijn, zelf weer de nestboom of naburige boom in kunnen klimmen. Laat ze dus met rust! De ouders voeren bij tot ongeveer 5 weken of langer, dan zijn de uilskuikens vliegvlug. Wat te doen als je een (gewonde) uil vindt? Hieronder vindt je alle informatie.

Als je in het Westland een gewond, verzwakt of verweesd huisdier of in het wild levend dier vindt, bel je naar Dierenambulance Westland 0900 – 4035009. Wij verlenen zo nodig eerste hulp en brengen het dier naar de dichtstbijzijnde opvang of dierenarts .

Wat kunt u doen als u een ongedeerde jonge uil vindt

U kunt het dier oppakken en voorzichtig op een tak in de buurt van het nest zetten. Indien u dit niet kan of durft, markeer dan de boom waaruit het dier gevallen is (bijvoorbeeld met een shawl of lint) en bel de dierenambulance voor hulp bij het terugzetten. Bellen naar het dichtstbijzijnde vogelopvangcentrum kan ook. Zij hebben vaak contacten met lokale uilenwerkgroepen die het jong weer terug in de boom kunnen zetten. Grootbrengen door de ouders heeft in bijna alle gevallen de voorkeur.

Bron Wildopvang.nl

De opbrengst van betaalde diensten en donaties komt ten goede aan de activiteiten van de dierenambulance.,
namelijk het helpen van dieren in nood.

De dierenambulance doet meer dan je denkt!

Vervoer naar dierenarts

Indien u met uw huisdier naar de dierenarts moet en u heeft geen vervoer, dan kunnen wij het vervoer voor u verzorgen. Wij halen u met uw huisdier op van huis, kunnen assisteren bij het transport klaar maken van uw dier, wij rijden naar de dierenkliniek van uw keuze en brengen u en uw dier daarna weer naar huis.

Bekijk hier het tarief voor het vervoer

Bel voor het maken van een afspraak
0900 – 4035009

Overleden huisdier

Er komt een moment dat u afscheid moet nemen van uw huisdier. U heeft uw huisdier een mooi leven bezorgd en andersom heeft uw huisdier u liefde, gezelschap en zoveel meer gegeven. Daar hoort een afscheid bij, welke manier u ook kiest, onze medewerkers zullen uw wens en uw overleden huisdier met respect behandelen.

U kunt gebruik maken van vervoer voor uw overleden huisdier, bel voor het maken van een afspraak 0900 – 4035009 naar dierenbegraafplaats of dierencrematorium van uw keuze door de dierenambulance.

Bekijk hier het tarief voor het vervoer

Verhuur

U kunt bij onze dierenambulance, diverse transportmandjes huren. Hiervoor betaald u wel borg. Mandje niet kapot en weer schoon ingeleverd dan krijgt u uw borg minus de verhuurkosten weer terug.

Ook is het mogelijk om een vangkooi te huren indien uw kat zich niet zo makkelijk laat pakken.
Vangkooi plaatsen mag alleen op eigen terrein.

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

De Stichting staat bij de Belastingdienst (zoek op Dierenambulance Westland met als vestigingsplaats ‘s-Gravenzande) geregistreerd als een ANBI met RSIN nummer 855387397 Hiervoor moet de stichting aan allerlei voorwaarden voldoen. Gewone of periodieke giften aan een ANBI zijn fiscaal aftrekbaar. Op de website van de belastingdienst kunt u de voorwaarden vinden.

Vermiste huisdieren

U kunt u vermiste huisdier hier kosteloos opgeven. Uw vermiste huisdier komt op onze eigen website te staan. Ook hebben wij een eigen Facebook groep voor vermiste en gevonden dieren waarop we uw vermiste dier plaatsen.

Neem ook contact op met Stichting Amivedi. Dit is een landelijke registratiedienst voor vermiste en gevonden huisdieren.

Chip je kat

U kunt uw kat(ten) laten chippen en direct registreren door onze gecertificeerde en geregistreerde chippers. Dit raden wij aan voor alle katten.

Informeer bij ons naar de mogelijkheden. Wij hebben een eigen (mobiel) chipteam die ook bij u aan huis komt om uw kat te chippen en direct te registreren.

Bekijk hier het tarief voor het chippen

RSS
Facebook