Vogels

Wanneer schakel je de dierenambulance in

De natuur kan soms hard zijn en het komt helaas vaak voor dat we gewonde of zieke vogels tegenkomen. Het is dan van belang om te weten hoe je deze dieren op een veilige en effectieve manier kunt helpen. Hieronder lees je een stapsgewijze handleiding voor het vangen en verzorgen van een gewonde vogel.

Eerst moet de vogel gevangen worden. Gebruik als het kan handschoenen of een plastic zak om je handen bij het oppakken. Dit is om zowel jezelf als de vogel te beschermen. Vogels kunnen scherpe snavels en klauwen hebben, en ze kunnen ook ziekten dragen waarvoor mensen vatbaar zijn.

Gooi voorzichtig een lichte doek (bijv. een theedoek) over de vogel, zodat hij niet weg kan vliegen. Pak de vogel met de doek eromheen voorzichtig op. Wees voorzichtig en probeer de vogel niet te bezeren. Lukt het vangen niet, bel dan Stichting Dierenambulance Westland 0900 – 4035009. Ze hebben de ervaring en de apparatuur om het op een veilige manier te doen.

Doe de vogel (eventueel met doek) in een doos met voldoende luchtgaten. Zorg ervoor dat de doos groot genoeg is zodat de vogel zich kan bewegen, maar niet zo groot dat hij zich kan bezeren. Als de vogel koud aanvoelt of nog geen goede temperatuurregeling heeft (dit komt vaak voor bij nog kale of donsjongen), kan er een in een handdoek gewikkelde warme (geen hete!) plastic petflesje bij gelegd worden.

Was je handen daarna goed. Dit is een belangrijke stap om de verspreiding van ziekten te voorkomen. Zelfs als je handschoenen hebt gebruikt, kunnen er nog bacteriën of virussen op je huid zijn gekomen.

Geef de vogel geen voedsel of water. Dit kan meer kwaad dan goed doen, vooral als de vogel gewond of ziek is. Het voedsel kan bijvoorbeeld verkeerd in de keel van de vogel terechtkomen, wat kan leiden tot verstikking.

Wil je de vogel liever niet oppakken? Zet er dan een plastic vouwkratje, wasmand of doosje (let op voldoende ventilatie) overheen. De vogel is veilig, kan rustig bijkomen en hij is er nog als de dierenambulance komt.

De vogel heeft de meeste overlevingskans als hij direct naar de dichtstbijzijnde vogelopvang wordt gebracht. Daar krijgt hij de deskundige hulp die hij nodig heeft. Breng de vogel naar het vogelasiel of bel Stichting Dierenambulance Westland.

Probeer niet zelf voor de vogel te zorgen. Hoewel het begrijpelijk is dat je wilt helpen, hebben gewonde en zieke vogels gespecialiseerde zorg nodig die het beste door professionals kan worden verstrekt.

De opbrengst van betaalde diensten en donaties komt ten goede aan de activiteiten van de dierenambulance.,
namelijk het helpen van dieren in nood.

De dierenambulance doet meer dan je denkt!

Vervoer naar dierenarts

We halen u en uw huisdier op van huis en kunnen assisteren bij het klaarmaken van uw dier voor het transport. Vervolgens rijden we naar de dierenkliniek van uw keuze. Na de afspraak brengen we u en uw dier weer naar huis. We begrijpen dat dit een stressvolle tijd kan zijn voor zowel u als uw huisdier, dus we doen er alles aan om het zo comfortabel mogelijk te maken.

Voor meer informatie over onze tarieven, klik hier

Overleden huisdier

Voor het vervoer van je overleden huisdier kun je gebruik maken van de diensten van de dierenambulance. De dierenambulance is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar en biedt een professionele en liefdevolle manier van vervoer voor je overleden huisdier.

Je kunt de dierenambulance bereiken door te bellen naar 0900 – 4035009 en een afspraak te maken voor het vervoer

Voor meer informatie over onze tarieven, klik hier

Verhuur

We begrijpen dat er momenten zijn waarop u een veilige en comfortabele manier nodig heeft om uw huisdier te vervoeren. Daarom bieden wij diverse transportmandjes te huur aan. De transportmandjes zijn ontworpen om huisdieren veilig en comfortabel te vervoeren, en zijn ideaal voor reizen naar de dierenarts of voor lange autoritten.

Voor meer informatie over onze tarieven, klik hier

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Stichting Dierenambulance Westland is niet zomaar een organisatie. Het is een stichting met een speciale status. Het is door de Belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat de stichting voldoet aan strenge voorwaarden en normen om deze status te behouden. Het RSIN nummer van de stichting is 855387397.

Doneren klik hier

Vermiste huisdieren

Als je huisdier vermist is, is dat een van de meest stressvolle situaties waar je als huisdiereigenaar mee te maken kunt krijgen. Je voelt je machteloos en je maakt je zorgen over waar je geliefde dier zou kunnen zijn en of het veilig is. Gelukkig zijn er in Nederland verschillende organisaties en online platforms waar je terecht kunt als je huisdier vermist is. Een van de platforms die je kunt gebruiken is
Vermist en Gemist.

Chip je kat

Of uw kat nu een avonturier is die graag buiten rondzwerft, of een binnenkat die nooit ver van huis gaat, chippen is een slimme beslissing. Het geeft u gemoedsrust en zorgt ervoor dat u altijd verbonden blijft met uw geliefde huisdier. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over onze chip- en registratiedienst.

Voor meer informatie over onze tarieven, klik hier

RSS
Facebook