Vos
in nood
0900 – 4035509

De Vos: Een Opkomende Bewoner Van Nederland

De Opkomst Van De Vos In Nederland
Sinds ongeveer 1970 begon de vos een opmars door Nederland. Aanvankelijk was dit beperkt tot de landelijke gebieden, maar al snel breidde dit zich uit naar het noorden en westen van het land. Dit is een opmerkelijke ontwikkeling, aangezien de vos vroeger voornamelijk in bosrijke en landelijke gebieden te vinden was.

De Vos In Stedelijke Omgevingen

Inmiddels worden vossen ook gezien in parken en in stedelijke omgeving zoals Amsterdam, Den Haag en Nijmegen. Dit toont aan dat de vos zich heeft kunnen aanpassen aan een verscheidenheid aan omgevingen en zich heeft kunnen vestigen in gebieden waar het oorspronkelijk niet te vinden was. Het is fascinerend om te zien hoe de vos zich heeft aangepast aan het leven in de stad, ondanks de uitdagingen die dit met zich meebrengt.

Het Dieet Van De Vos
De vos eet niet alleen vlees van prooidieren (muizen, konijnen, hazen, vogels etc.) maar ook bramen, bessen, insecten, wormen, aas en afval. Dit brede dieet heeft bijgedragen aan de overleving en de verspreiding van de vos in Nederland. Het vermogen om zich aan te passen aan verschillende voedselbronnen heeft de vos in staat gesteld om te overleven in zowel landelijke als stedelijke omgevingen.

De Levensduur En Uitdagingen Van De Vos
De maximum leeftijd van een vos is 9 jaar, maar ruim 80% sterft in het eerste jaar door het verkeer, jacht en stroperij, honden. Bij grotere dichtheden in de vossenpopulatie komt ook een deel om door honger, ziekte en gebrek. Ondanks deze uitdagingen blijft de vos een veerkrachtige soort die zich heeft weten te vestigen in een verscheidenheid aan omgevingen.

Wanneer schakel je de dierenambulance in?

  • Als u twijfelt over de gezondheid van de vos
  • Als je één of meerdere jonge vosjes ziet, die niet terugdeinzen en er vermagerd en verwaarloosd uitzien
  • Als je een vermagerde, schurftige, kreupele of anderszins hulpbehoevende vos aantreft op b.v. een industrieterrein

Bron: Wildopvang.nl

Zie hier adressen wildopvang in de buurt

De opbrengst van betaalde diensten en donaties komt ten goede aan de activiteiten van de dierenambulance.,
namelijk het helpen van dieren in nood.

De dierenambulance doet meer dan je denkt!

Vervoer naar dierenarts

We halen u en uw huisdier op van huis en kunnen assisteren bij het klaarmaken van uw dier voor het transport. Vervolgens rijden we naar de dierenkliniek van uw keuze. Na de afspraak brengen we u en uw dier weer naar huis. We begrijpen dat dit een stressvolle tijd kan zijn voor zowel u als uw huisdier, dus we doen er alles aan om het zo comfortabel mogelijk te maken.

Voor meer informatie over onze tarieven, klik hier

Overleden huisdier

Voor het vervoer van je overleden huisdier kun je gebruik maken van de diensten van de dierenambulance. De dierenambulance is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar en biedt een professionele en liefdevolle manier van vervoer voor je overleden huisdier.

Je kunt de dierenambulance bereiken door te bellen naar 0900 – 4035009 en een afspraak te maken voor het vervoer

Voor meer informatie over onze tarieven, klik hier

Verhuur

We begrijpen dat er momenten zijn waarop u een veilige en comfortabele manier nodig heeft om uw huisdier te vervoeren. Daarom bieden wij diverse transportmandjes te huur aan. De transportmandjes zijn ontworpen om huisdieren veilig en comfortabel te vervoeren, en zijn ideaal voor reizen naar de dierenarts of voor lange autoritten.

Voor meer informatie over onze tarieven, klik hier

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Stichting Dierenambulance Westland is niet zomaar een organisatie. Het is een stichting met een speciale status. Het is door de Belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat de stichting voldoet aan strenge voorwaarden en normen om deze status te behouden. Het RSIN nummer van de stichting is 855387397.

Doneren klik hier

Vermiste huisdieren

Als je huisdier vermist is, is dat een van de meest stressvolle situaties waar je als huisdiereigenaar mee te maken kunt krijgen. Je voelt je machteloos en je maakt je zorgen over waar je geliefde dier zou kunnen zijn en of het veilig is. Gelukkig zijn er in Nederland verschillende organisaties en online platforms waar je terecht kunt als je huisdier vermist is. Een van de platforms die je kunt gebruiken is
Vermist en Gemist.

Chip je kat

Of uw kat nu een avonturier is die graag buiten rondzwerft, of een binnenkat die nooit ver van huis gaat, chippen is een slimme beslissing. Het geeft u gemoedsrust en zorgt ervoor dat u altijd verbonden blijft met uw geliefde huisdier. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over onze chip- en registratiedienst.

Voor meer informatie over onze tarieven, klik hier

Bekijk hier het tarief voor het chippen

RSS
Facebook