Zwaluwen


Vrijwilliger worden meld je aan

Wanneer schakel je de dierenambulance in

In Nederland komen gierzwaluwen, boerenzwaluwen, huiszwaluwen en oeverzwaluwen voor. Boerenzwaluwen nestelen graag bij boerderijen maar ook bijvoorbeeld bij maneges. Boerenzwaluwen hebben markante komvormige nestjes die aan stallen of andere buitengebouwen hangen. Vooral de gierzwaluw kunt u midden in het stad(scentrum) aantreffen. Zij broeden in (oude) huizen, kerken en kantoorgebouwen, of in nestkasten die speciaal voor hen op de gevels zijn aangebracht. Huiszwaluwen broeden oorspronkelijk een komvormig nest tegen rotswanden aan, maar huizen van baksteen en beton voldoen ook prima. Oeverzwaluwen zult u niet zo gauw vinden want zij broeden in holen van zandwanden aan het water.Wat te doen als je een (gewonde) zwaluw vindt? Hieronder vindt je alle informatie.

Alle soorten zwaluwen kunnen meteen vliegen als zij het nest verlaten. Het grote verschil met andere jonge vogels die al in de veren zitten is dat als u een jonge of volwassen zwaluw op de grond aantreft, er zeker iets mis mee is.

Je kunt het beste het zwaluwtje in een doosje doen, wanneer het jong nog kaal is, kun je er een kruikje bij leggen (gemaakt van een drinkflesje gevuld met warm water en gewikkeld in een thee- of handdoek). Geef geen eten of drinken en bel de dierenambulance om het vogeltje naar een wildopvang in de buurt te brengen


De opbrengst van betaalde diensten en donaties komt ten goede aan de activiteiten van de dierenambulance.,
namelijk het helpen van dieren in nood.

De dierenambulance doet meer dan je denkt!

Vervoer naar dierenarts

Indien u met uw huisdier naar de dierenarts moet en u heeft geen vervoer, dan kunnen wij het vervoer voor u verzorgen. Wij halen u met uw huisdier op van huis, kunnen assisteren bij het transport klaar maken van uw dier, wij rijden naar de dierenkliniek van uw keuze en brengen u en uw dier daarna weer naar huis.

Bekijk hier het tarief voor het vervoer

Bel voor het maken van een afspraak
0900 – 4035009

Overleden huisdier

Er komt een moment dat u afscheid moet nemen van uw huisdier. U heeft uw huisdier een mooi leven bezorgd en andersom heeft uw huisdier u liefde, gezelschap en zoveel meer gegeven. Daar hoort een afscheid bij, welke manier u ook kiest, onze medewerkers zullen uw wens en uw overleden huisdier met respect behandelen.

U kunt gebruik maken van vervoer voor uw overleden huisdier, bel voor het maken van een afspraak 0900 – 4035009 naar dierenbegraafplaats of dierencrematorium van uw keuze door de dierenambulance.

Bekijk hier het tarief voor het vervoer

Verhuur

U kunt bij onze dierenambulance, diverse transportmandjes huren. Hiervoor betaald u wel borg. Mandje niet kapot en weer schoon ingeleverd dan krijgt u uw borg minus de verhuurkosten weer terug.

Ook is het mogelijk om een vangkooi te huren indien uw kat zich niet zo makkelijk laat pakken.
Vangkooi plaatsen mag alleen op eigen terrein.

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

De Stichting staat bij de Belastingdienst (zoek op Dierenambulance Westland met als vestigingsplaats ‘s-Gravenzande) geregistreerd als een ANBI met RSIN nummer 855387397 Hiervoor moet de stichting aan allerlei voorwaarden voldoen. Gewone of periodieke giften aan een ANBI zijn fiscaal aftrekbaar. Op de website van de belastingdienst kunt u de voorwaarden vinden.

Vermiste huisdieren

U kunt u vermiste huisdier hier kosteloos opgeven. Uw vermiste huisdier komt op onze eigen website te staan. Ook hebben wij een eigen Facebook groep voor vermiste en gevonden dieren waarop we uw vermiste dier plaatsen.

Neem ook contact op met Stichting Amivedi. Dit is een landelijke registratiedienst voor vermiste en gevonden huisdieren.

Chip je kat

U kunt uw kat(ten) laten chippen en direct registreren door onze gecertificeerde en geregistreerde chippers. Dit raden wij aan voor alle katten.

Informeer bij ons naar de mogelijkheden. Wij hebben een eigen (mobiel) chipteam die ook bij u aan huis komt om uw kat te chippen en direct te registreren.

Bekijk hier het tarief voor het chippen

RSS
Facebook