Stichting
Dierenambulance Westland
0900 – 4035009

24/7 hulp voor dieren in Westland, met behulp van vrijwilligers

ANBI-status

De bescherming en het welzijn van dieren is een zaak die ons allen aangaat. De Stichting Dierenambulance Westland is een organisatie die zich met hart en ziel inzet voor de zorg en het welzijn van dieren. Echter, wist u dat deze stichting ook geregistreerd staat als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) bij de Belastingdienst? Dit betekent dat ze voldoen aan bepaalde voorwaarden en dat uw giften aan deze stichting fiscaal aftrekbaar zijn. Laten we eens nader bekijken wat dit inhoudt.

Wat is een ANBI?

Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Dit zijn doorgaans stichtingen en verenigingen die zich inzetten voor het algemeen belang. De Belastingdienst kan een instelling alleen aanmerken als een ANBI als de instelling aan bepaalde voorwaarden voldoet. Een van deze voorwaarden is dat de instelling zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen belang.

Wat zijn de voordelen van een ANBI-status?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het hebben van een ANBI-status. Een daarvan is dat de instelling vrijgesteld is van erfbelasting en schenkbelasting. Dit betekent dat de instelling alles wat zij als gift of erfenis ontvangt volledig kan inzetten voor het algemeen belang. Bovendien zijn giften aan een ANBI fiscaal aftrekbaar. Dit betekent dat u de gift kan aftrekken van uw belastbaar inkomen, waardoor u minder belasting hoeft te betalen.

De ANBI-status van Stichting Dierenambulance Westland

Stichting Dierenambulance Westland, gevestigd in ‘s-Gravenzande, staat bij de Belastingdienst geregistreerd als een ANBI met RSIN nummer 855387397. Dit betekent dat de stichting aan de gestelde voorwaarden voldoet en dat uw giften aan deze stichting fiscaal aftrekbaar zijn. Op de website van de belastingdienst kunt u de voorwaarden vinden.

Hoe u kunt helpen

Als u de activiteiten van Stichting Dierenambulance Westland wilt ondersteunen, kunt u een gift doen. Uw gift kan een eenmalige donatie zijn, maar u kunt ook kiezen voor een periodieke gift. Beide soorten giften zijn fiscaal aftrekbaar, wat betekent dat u minder belasting hoeft te betalen. Door te doneren aan Stichting Dierenambulance Westland, draagt u bij aan de zorg en het welzijn van dieren en ondersteunt u een organisatie die zich inzet voor het algemeen belang.

In deze uitdagende tijden is uw steun cruciaal voor het voortbestaan van onze dierenvrienden. Elke bijdrage, hoe klein ook, kan een wereld van verschil maken. Door te doneren aan Stichting Dierenambulance Westland, draagt u direct bij aan het verbeteren van het leven van dieren in nood. Uw gift maakt het mogelijk voor ons om door te gaan met ons belangrijke werk. Dank u wel voor uw genereuze steun.

STICHTING DIERENAMBULANCE WESTLAND

‘S-GRAVENZANDE | RSIN: 855387397

Wat we doen

Stichting Dierenambulance Westland biedt hulp om dieren in nood te helpen

Dierenambulance

Snelle en deskundige ambulancehulp voor gewonde en zieke dieren

Tijdelijke noodopvang

Veilige opvang voor dieren zonder thuis, om ze te beschermen en te verzorgen

Voorlichting

Educatie en voorlichting om dierenwelzijn te bevorderen

Help ons

Steun onze missie om dieren in nood te redden en te beschermen

+
Sinds juli 2015 zijn is Dierenambulance Westland actief bezig met het vervoeren van dieren in nood naar gespecialiseerde opvangcentra of naar de dierenarts.


Wist je dat Dierenambulance Westland in het Westland geen financiële steun krijgt van de gemeente om wilde dieren in nood te helpen en er daardoor een tekort ontstaat?

Doneer
+
De Dierenambulance speelt een cruciale rol in het helpen van dieren in nood in het Westland en vertrouwt sterk op de steun van donateurs om hun waardevolle werk voort te zetten.

Wordt donateur
+
We samenwerken met een aantal fantastische gespecialieerde opvangorganisaties in Nederland.
Ons doel? Ervoor zorgen om het leven van deze dieren te verbeteren en hen de zorg te geven die ze verdienen.

Inspirerende verhalen

Lees verhalen over de impact die we maken in het leven van dieren

Veiligstellen van huisdieren

Bij de dierenambulance zijn we altijd waakzaam en klaar om te reageren op meldingen van dieren in nood. Of het nu gaat om een huisdier dat is ontsnapt of een dier dat zich in een hachelijke situatie bevindt, we doen ons best om zoveel mogelijk dieren te helpen en veilig te stellen.

Een recent voorbeeld hiervan is een pauw die we vonden rondlopend in een drukke winkelstraat in Wateringen. Dankzij een snelle reactie van onze medewerkers konden we het dier veiligstellen en uit de drukke straat halen.

Laten we allemaal een oogje in het zeil houden voor de dieren in onze omgeving. Als je een dier in nood ziet, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Samen kunnen we een verschil maken en zorgen voor de veiligheid van alle dieren.

Dieren in Nood

Het is triest maar waar, veel dieren komen in gevaarlijke situaties terecht terwijl ze op de vlucht zijn. Ze raken verstrikt in voetbalnetten, vast tussen hekken of zelfs in de grills van auto’s. Het is een ongelukkige waarheid die we vaak tegenkomen.

In veel gevallen hebben we de hulp van de brandweer nodig om deze dieren uit hun benarde situaties te bevrijden. Helaas zijn ze vaak zo ernstig gewond dat ook de hulp van een dierenarts nodig is.

Het is belangrijk dat we ons allemaal bewust zijn van deze situaties en wat we kunnen doen om te helpen. Of het nu gaat om het in de gaten houden van onze eigen huisdieren, het helpen van dieren in nood, of het ondersteunen van organisaties die zich inzetten voor dierenwelzijn, elke actie telt.

Steun ons werk

Word lid, doneer of meld je aan als vrijwilliger om de dieren te helpen

Scroll naar boven