Hulp voor Schildpadden in Nood

Schildpadden, hoewel exotisch en niet inheems in Nederland, zijn te vinden in onze lokale wateren en landschappen. Hoewel onze klimatologische omstandigheden niet optimaal zijn voor hun overleving, zijn ze hier geïntroduceerd door mensen die ze als huisdieren hielden. Je komt ze misschien tegen aan de rand van een sloot, maar wees gewaarschuwd, ze zijn pijlsnel en moeilijk te vangen!

Het is essentieel om te begrijpen dat we alleen kunnen helpen als de schildpad daadwerkelijk is gevangen. Als je een schildpad spot, laat het ons dan weten via meldpunt@schildpaddenopvang.nl. Als je een gewonde of zieke schildpad kunt vangen, of er een ziet rondlopen op de weg, stel deze dan veilig en bel ons direct op 0900 -4035009. We zorgen dan voor transport naar een gespecialiseerde opvang.

Schildpadden zijn exotische dieren die speciale zorg nodig hebben. Ze kunnen gezondheidsproblemen ondervinden door de kou en het gebrek aan geschikt voedsel. Ze kunnen ook een bedreiging vormen voor onze lokale fauna en flora.

Zoals je misschien weet, heeft de Gemeente Westland de zorgplicht voor dieren in nood. Echter, deze kosten worden niet door de gemeente vergoed. Dit betekent dat alle kosten die gemaakt moeten worden voor de dierenambulance voor rekening komen van de dierenambulance zelf.

Dankzij gulle donaties van mensen zoals jij, kunnen we deze dieren blijven helpen. We zijn je enorm dankbaar voor je bijdrage of wordt vrijwilliger en meld je aan!

Help ons

Steun onze missie om dieren in nood te redden en te beschermen

Mijn bedrag € -

Inspirerende verhalen

Lees verhalen over de impact die we maken in het leven van dieren

Een boze waterschildpad

Het dier was duidelijk niet in zijn normale toestand. Ondanks dit, was de schildpad nog steeds in staat om dit kenbaar te maken en was verrassend snel.

Laten we onszelf eraan herinneren om voorzichtig te zijn met onze schildpadvrienden. Ze kunnen soms sneller zijn dan we denken, zelfs als ze niet in goede gezondheid zijn. En als je ooit een schildpad ziet die hulp nodig heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met de dierenambulance.

Gevonden in Terheijde

Een dikkop zeeschildpad werd gevonden op het strand in Terheijde, wat echt zeldzaam is! Gelukkig konden we de hulp inroepen van Blijdorp Diergaarde in Rotterdam voor de opvang.

Voor degenen die het niet weten, de dikkopschildpad is een van de meest wijdverspreide zeeschildpadden ter wereld. Ze zijn te vinden in bijna alle oceanen, behalve in de poolzeeën. Deze schitterende wezens leggen enorme afstanden af om van hun voedselgebieden naar de eileggebieden te reizen, en ze kunnen zowel de Atlantische Oceaan als de Stille Oceaan oversteken.

Wat interessant is aan de dikkopschildpad, is dat ze niet zo sterk afhankelijk zijn van warm water als andere zeeschildpadden. Hun habitat bestaat uit kustgebieden met ondiep water, zoals baaien, maar ze kunnen ook in modderige wateren worden aangetroffen.

Steun ons werk

Word lid, doneer of meld je aan als vrijwilliger om de dieren te helpen

Scroll naar boven