Wat te doen als je een zeehond tegenkomt?

Geniet je ook zo van je wandelingen op het strand? De rustgevende golven, het zachte zand en de frisse zeewind zijn heerlijk ontspannend. Maar wist je dat je tijdens deze wandelingen zomaar eens een zeehond kunt tegenkomen?

Het gaat goed met de zeehonden in de Noordzee en dus zien we ze ook steeds vaker op de stranden. Als je een zeehond ziet in de ‘banaanhouding’, gewoon lekker laten liggen en genieten van z’n rust. Ze zijn alert en komen naar het strand om op adem te komen.

Het allerbelangrijkste is rust en ruimte. Houd minimaal 30 meter afstand, dat is ongeveer de lengte van twee stadsbussen. Dit is voor de veiligheid van zowel de zeehond als jezelf. Zorg ervoor dat je hond aangelijnd is, om mogelijke bijtwonden te voorkomen.

Als je denkt dat de zeehond hulp nodig heeft, aarzel dan niet om 144 te bellen. Ze zullen je in contact brengen met een zeehondenopvang.

Dus de volgende keer dat je een zeehond op het strand ziet, weet je precies wat je moet doen. Geniet van je strandwandelingen en zorg goed voor onze zeehonden, ze zijn een belangrijk onderdeel van ons ecosysteem.

Help ons

Steun onze missie om dieren in nood te redden en te beschermen

Mijn bedrag € -

Steun ons werk

Word lid, doneer of meld je aan als vrijwilliger om de dieren te helpen

Scroll naar boven