Contacteer ons
Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op
Algemene Vragen
0900 – 4035009
info@dierenambulancewestland.nl
Kantooradres
Nobelstraat 15 BU11 2693 BC ’s Gravenzande
Veelgestelde vragen
Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over Stichting Dierenambulance Westland
Ongeacht het moment van de dag, 24/7, ze zijn er om ervoor te zorgen dat dieren in nood de zorg krijgen die ze nodig hebben.
Als je ooit een dier in nood ziet, aarzel dan niet om contact op te nemen met de Stichting Dierenambulance Westland 0900-4035009. Ze zullen er zijn om te helpen. Of als je ooit wat vrije tijd hebt en je wilt een verschil maken, overweeg dan om vrijwilliger te worden bij deze geweldige stichting.
Is dit normale procedure?
Een ziek of gewond dier zal vaak proberen zichzelf te verplaatsen, zelfs als het gewoon op zoek is naar een schuilplaats. Door het dier op één plek vast te houden, wordt het gemakkelijker voor de ambulancemedewerkers om het op te pakken en mee te nemen voor behandeling.
Als je een dier in nood opmerkt en de meldkamer belt, zullen ze proberen een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de situatie. Ze zullen je instructies geven en samenwerken om te zorgen voor een succesvolle afloop.
Jaarlijks redden de dierenambulances duizenden dieren. Dat zijn huisdieren zoals honden en katten, maar ook dieren in het wild zoals egels, vogels en hazen. Wilde dieren sterken aan in de wildopvang en worden daarna teruggeplaatst in de natuur. Van huisdieren proberen we de eigenaar te vinden. Lukt dat niet? Dan zoekt het dierenasiel een nieuw baasje voor ze.
Als je de hond makkelijk kunt benaderen, probeer dan een lijn of een stuk touw te vinden om hem vast te maken. Zorg ervoor dat de hond goed zichtbaar blijft vanaf de openbare weg. Vaak is de hond net ontsnapt en is de eigenaar op zoek.
Zie je geen eigenaar, bel dan onze dierenambulance. Honden zijn gechipt, dus als het chipnummer is geregistreerd en de contactgegevens kloppen, kunnen wij contact opnemen met de eigenaar.
Als de hond bang is en moeilijk te vangen, probeer dit dan niet! Het dier kan in paniek raken en verder weggaan van de plek waar hij zijn baasje is kwijtgeraakt, wat zelfs tot een verkeersongeluk kan leiden.
Het is belangrijk om rustig te blijven, de hond de ruimte te geven en zelf voldoende afstand te houden. Bel de dierenambulance en meld dat je de hond hebt gezien. Als de eigenaar ons belt over zijn vermiste hond, weten we ervan.
Houd er rekening mee dat de dierenambulance geen loslopende honden vangt.
Het is belangrijk om te weten dat een goed doorvoede kat geen zwerfdier is. We krijgen vaak meldingen van zogenaamde zwerfdieren, maar het blijkt vaak dat deze katten gewoon een paar huizen verderop wonen. Dit kan leiden tot onnodige kosten voor de rechtmatige eigenaar.
In Nederland mogen katten vrij rondlopen. Als je last hebt van een loslopende kat, is het beste advies om de eigenaar hierop aan te spreken. Als je niet weet wie de eigenaar is, kun je proberen het dier een (vlooien)bandje om te doen met een briefje waarin je vraagt of de eigenaar contact met je wil opnemen, je kunt een foto van de kat op social media plaatsen (FB, buurtapp), raadpleeg de site van Amivedi of hier of de kat vermist is.
Je kunt ook je tuin minder toegankelijk maken voor katten door bijvoorbeeld deze planten te planten. Er bestaan verschillende soorten tuinplanten die katten niet aantrekkelijk vinden. Sterker nog, ze blijven graag uit de buurt.
Hieronder vind je 10 planten waar katten niet van houden:
ooievaarsbek (geraniaceae)
vuurwerkplant (dictamnus albus)
citroenverbena (Aloysia triphylla)
wormkruid (tanacetum)
pyrethrum
citroentijm (thymus citriodorus)
munt (mentha)
kattenschrik (coleus canina)
goudsbloem (calendula officinalis)
lavendel
Het is raadzaam om een kat die er goed doorvoed uitziet niet te voeden. Als je (zwerf)dieren voert, zullen ze steeds bij je terugkomen.
We willen je laten weten dat je ons kunt ondersteunen door een financiële bijdrage te doen. Als je hierin geïnteresseerd bent, kun je dit doen via onze website. We hebben een speciale ‘Doneren’ sectie waar je de details kunt vinden.
Als je andere manieren wilt verkennen om ons te helpen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd open voor nieuwe ideeën en mogelijkheden.
Ja, we verwelkomen graag nieuwe vrijwilligers. Neem contact met ons op voor meer informatie
Je kunt telefonisch contact met ons opnemen of een bericht sturen via het contactformulier op onze website