Jonge vogels buiten het nest
Jonge vogels verlaten vaak het nest en brengen een paar dagen door in een boom of op de grond totdat ze sterk genoeg zijn om te vliegen. Gedurende deze periode blijven de ouders dichtbij, voeden ze hun jongen en leren ze hen om zelfstandig te worden.

In de meeste gevallen is het beste wat je kunt doen voor een jonge vogel, hem met rust te laten. Zelfs als je de oudervogels niet ziet, zijn ze er waarschijnlijk wel. Ze zijn misschien op zoek naar eten of houden zich verborgen voor jou. Jouw aanwezigheid kan alleen maar stress veroorzaken bij alle betrokken vogels, wat hun overlevingskansen kan verminderen. Dus geef het jong de ruimte.

Wanneer moet je helpen?
Het kan moeilijk zijn om te weten wanneer een jonge vogel hulp nodig heeft. In onderstaand schema kunt u beoordelen of hulp nodig is. Als de vogel gewond lijkt, zichtbaar ziek is, of als de oudervogels twee uur lang niet zijn teruggekeerd, is het tijd om actie te ondernemen.

Het is belangrijk op te merken dat je niet moet proberen om de vogel zelf te verzorgen. Jonge vogels hebben specifieke diëten en kunnen gemakkelijk ziek worden of sterven als ze verkeerd worden gevoed. Als je denkt dat een vogel hulp nodig heeft, neem dan contact op met een lokale dierenopvang of dierenambulancedienst.

Hoe u ons kunt steunen
Zoals je misschien weet, heeft de Gemeente Westland de zorgplicht voor dieren in nood. Echter, deze kosten worden niet door de gemeente vergoed. Dit betekent dat alle kosten die gemaakt moeten worden voor de dierenambulance voor rekening komen van de dierenambulance zelf.

Dankzij gulle donaties van mensen zoals jij, kunnen we deze dieren blijven helpen. We zijn je enorm dankbaar voor je bijdrage. of wordt
vrijwilliger en meld je aan!

Help ons

Steun onze missie om dieren in nood te redden en te beschermen

Mijn bedrag € -

Inspirerende verhalen

Lees verhalen over de impact die we maken in het leven van dieren

Een ongelukkige situatie

Onlangs is deze jonge reiger uit zijn nest gevallen. Helaas was zijn nest in een boom die was omgewaaid. Hij was niet blij met de hulp van de dierenambulance, maar hij heeft hulp nodig om volwassen te worden.

Jonge vogel gered

Een jonge vogel is onlangs gered uit de klauwen van een kat. Zonder de hulp van de dierenambulance had deze kleine kerel het niet overleefd.

Het is een herinnering aan hoe belangrijk ons werk is en hoeveel impact we kunnen hebben op de levens van deze kleine wezens. Elke dag maken we een verschil, en dat is iets om trots op te zijn.

Als je geïnteresseerd bent om meer te weten te komen over ons werk of als je wilt bijdragen aan onze inspanningen, laat het ons dan weten. Onze deuren staan altijd open voor mensen die willen helpen.

Steun ons werk

Word lid, doneer of meld je aan als vrijwilliger om de dieren te helpen

Scroll naar boven